Translator

Thursday, August 2, 2012

Saol, Saol, Saol

     Lisanslı Basketbolculuk yaptığım dönemlerde, özellikle küçükler kategorisinde ilk beş sahaya çıktığında , her iki takımın oyuncuları kendi sahalarında faul çizgisi üzerinde dizilir ve hakemle birlikte maç başlamadan önce üç defa, "Türk Sporu adına  Sağol Sağol Sağol" denirdi. Neden söylendiğini tam bilmiyordum ama muhtemelen saygı için söyleniyordu. Hızlı ve sert söyleyince saol saol saol şeklinde ağızdan çıkıyordu:))
     Peki bugün Türk Sporu ne durumda! Bu durumu sadece sporcular olarak algılamayın. Bütünüyle ele alın. Takımlar, yöneticiler, siyasetçiler, gazeteciler...Felaket değil mi? Herkes birbirine hınçla yaklaşınca Türk Sporu'nun "Sağ Olacak " durumu kalmıyor. Rant uğuruna her şeyi, tüm spor dallarını mahvettik.
     Son durum olimpiyatlarda yaşananlar.Özellikle halter ve yüzme sporunda Derya Büyükuncu için söylenenler.Hep sporcular mı suçlu? Bakın gazetelere Efsane Naim Süleymanoğlu'na "uyardım ve söyledim " önlem alınmadı" diyor halter için.Derya Büyükuncu'dan daha iyisini yetiştirdiler de mi  yinede Derya mı  gitti olimpiyatlara? Elinden geleni yapmıştır, Derya. Futbol dışında hangi spor dallarına önem verdik ve para yatırdık. Hep sporculardan güç göstergesi ile başarı bekledik. Teknik olarak onlara ne verdik. Bugün bakıyoruz, Kadın Voleybol ve Kadın Basketbol takımlarımıza biraz destek verince neler yapabileceklerini gördük. Ama bu destek onlar bir şey başarınca geldi. Bir şeyler başarmadan önce gelmedi.

   Türk Sporu'nun Sağ olması için; adam gibi bir devlet politikası, bilinçli bir seyirci potansiyeli yaratılması ve her türlü ranttan uzak spor insanlarının sporu yönetmesi gerekir. Şans eseri Olimpiyat adaylığımız kabul olursa, belki bu şartlar yerine geldiğinde başarı sağlayabiliriz.

No comments:

Diğer Yazılarım/My Other Articles

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...