Translator

Tuesday, November 1, 2011

Milletin Derdi Ne?/What're the people's problem?


        Bazı insanlar vardır;bir gruba, cemaate buna bağlıideolojiye sahip-üye olurlar. Kötü bir şey midir(?) bunu yapmak.Hayır kötüdeğildir. Ama niyet nedir?. Kimileri samimidir.Gerçekten inanırlar bağlıoldukları gruba. Onun için çalışırlar. Bazıları bakarlar sadece onlarınarasında yer bulurum diye üye olurlar. Bazıları menfaatlerine uygundiye olurlar.
      Burada, bu insanların aslında yukarıda belirttiğimsosyalleşmeler niyet ve kişilikleriyle ilgilidir.Niyetlerine ve ne kadar sağlamkaraktere sahip olduklarına bağlıdır.
       İnsan sağlam Müslümandır; o yüzden muhafazakar birgruba üye olur.Samimidir.Onun için çalışır. Bazıları vardı. Her türlü haltıyer, yetim dul hakkı,  hile hurda vesaire ... Münafık'tır yani. Onunniyeti yaptıklarını; "O" çatı altında örtmek istemesidir.Yaptıklarında bir şey yok ama kendini iyi gibi gösterip, kötü şeyler yapmasıyani insanları kandırması.
       Bazıları vardır; "medeni" gruba üyeolurlar.Kendi aralarında "cemiyet" derler. Çok medeni gözükürler. Amabunu hayatlarına yansıtmazlar.İcraata dökmezler. Davranışlarına dökerler. Birhaltmış gibi davranırlar, konuşmalarına yansır. Hava yaparak atarak konuşurlar.Parasız kaldıklarında ona buna gidip yardım isteseler iyi, ağlaşırlar. Ama bumedeni insanlar, yardım nedir, konuşmak, insanlara bir şeyler öğretmek anlatmaknedir bilmezler. Aslında "fasondurlar."
      Bazıları vardır.İlericilikten bahseder.Hukukunüstünlüğünden bahseder. Hep iyisini ister. Mesela çocuklarını en iyi okulagönderirler, iyi arkadaşlar edinsin diye. Keman dersleri aldırırlar, farklarıolsun diye. Ama mahkemelerde her türlü pisliği yaparlar. Ama kendilerine birşey olmasın diye "Hukuk" derler.Aslında "zavallıdırlar".
      Bazıları vardır; "eşitlikten emekçilikten "bahseder. Ama zengin olmaktan, zengin olma isteğinden, en iyi yerlerdegezmekten, zengin arkadaş edinmekten geri kalmazlar.Ama insanların yediğineiçitiğine bakar,insanların ekmek kapıları elden gittiğinde kıs kıs gülerler.Sanki kendileri çalışanlarına çok maaş veriyormuş gibi. Sanki gerçektenemekçiymiş gibi.Aslında servet düşmanlarıdır.
       Aslında nedir bunların derdi. "PARA".Sadece safını belirleyip "PARA" sahibi olmak. Kimi Münafıklıkla namazkılıp para sahibi olma yolunu bulmuştur.. Kimi medeniyet içinde olup parasahibi yolunu bulmuştur. Kimi eşitlik diyerek para sahip oma yolunubulmuştur.Kimi yalakalıkla sahip olma yolunu bulmuştur. Niyet budur. Karaktermeselesine gelince eziklik, küçük şehir insanı olma, kıskanma, egom var ama birhalt olmuyorum, nankörlük, vefasızlık geçmişini unutma vardır.İşte burdurmilletin derdi.

No comments:

Diğer Yazılarım/My Other Articles

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...