Translator

Sunday, March 9, 2014

Nasıl Tasarruf Edilir?

     Bu yazım ekonomi üzerine yazacağım.  Ekonomi ilgim her vatandaş her çalışan gibi. Size çeşitli ekonimi verileri ya da kurma söyleyerek nasıl tasarruf edilir dersi vermeyecegim.Size nasıl tasarruf edilir mantığını bir örnekle anlatmaya çalışacağım.
     Öncelikle satın şeyler, aklına ne gelirse, bizim ihtiyaçlarımız mı arzularımız mı? Öncelikle buna karar vermemiz lazım. Takibi ihtiyaçlarımız doğrultusunda para harcıyacağız. Arzularımızı kontrol altında alacağız.
Başkalarından geri kalmamak için değil, yaşamımızı
sürdürebilmek için kontrol altına alacağız.
     Şimdi örneğe geçelim.  Parayı sabun yerine koyalım.Neden sabun? Çünkü para eriyen birşeydir. Eridimi yani bitti yerine yenisini koymak lazım. Paramız da eriyecek yani bitecek ve yerine yenisi koymak gerekecek.
     Peki erimesini nasıl geciktirebiliriz ve nasıl paramız çoğalır?  Sabun kaygan bir cisimdir. Tutmasını bilmezsek elimizden kayar parada böyledir. Önce tutmasıni bileceğiz. Ne sıkı ne  gevşek. Sabunlamaya başlayacağız. Sabunladıkça köpük olacak.
 İşte bu  noktada sabunu kenara koyup köpükle sabunlamaya devam edeceğiz. ( Merak etmeyin öylede hijyenik) Yani belli miktar para ile işleri çevirmeye çalışacağız.
 İste böylelikle sabunun erimesi yani paranın bitmesi gecikecek ve yerini yenisini koyarken tasarruf etmiş olacağız. 

No comments:

Diğer Yazılarım/My Other Articles

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...