Translator

Tuesday, June 25, 2013

İnsanlık Dünya'yı İşgal mi Ediyor?

  İnsanlik tarihi çeşitli protestolara eylemlere tanık olmuştur.Ama son bir kaç yılda yapılan protesto ve eylemlere baktığımızda durumun farklı olduğunu görüyoruz.
  Farklılık insanların her anlamda insanca yaşaması için.Sanki "İnsanlik" için sanki "İnsanlığın" Dünya'yı işgal etmesi için.Peki "İnsanlık Dünya'yı İşgal mi Ediyor?
  Dünya her geçen gün daha kötüye gidiyor. Adaleti bulmak ve aramak her geçen gün ndaha zorlaşıyor. Ekonomik dengesizlik her geçen gün daha çok artıyor. Kültürel bozulmalar her geçen daha çok artıyor. Sosyal yaşam he geçen gün değişiyor. Teknoloji her geçen gün değişip güncelleniyor ve insanlara hissettirmeden daha fazla bağımlılık ve yük getiriyor. Sınıfsal yani ekonomik uçurum giderek açılıyor. İnsanların "bilgisi" artıyor ama "cahilliğide" artıyor. Çünkü insanlar giderek hissizleşiyor                                
  İşte bunların hepsini içinde biriktiren bazı insanlar en ufak -insanlık için- olumsuz girişimde ayağa kalkıyor. Protesto ve eylemlerle sokağa dökülüyor, "İnsanlık" adına.Bursa provokatör, olaylardan nemalanmak isteyen ve İktidarlarin ekneğini yiyip ama artık onkarsan kurtulnak istyenleri ayırmak lazım. Çünkü bu insanlar sadece ve sadece kendilerini düşünür.Ama "İnsanlık" için mücadele edenler aslında Dünya için dahası "Kötülere karşı, "Kötülüğe" karşı mücadele ederler.
  Bazıları birileri "şöyle güçler veya böyle güçler bunları yaptırıyor" diyor.Evet yeryüzünde küçük Şeytanlar kendini küçük İlah bilenler Dünya'da birçok izdahama ve felakete yol açmışlardır.Belkide bu son yıllarda yasananlarida onlar planlanmış ve ne kadar İnsanin sokağa "İnsanlık" adına sokağa döküleceğini test etmişlerdir. Çünkü onlar da biliyorki Dünya artık bu olumsuz ağırlıkları kaldiramiyor ve "İnsanlik" nefes alamıyor.
  Bütün bunları değerlendirdiğimde bu Toplumsal olayları Dünya'nın çeşitli yerlerinde aralıklarla göreceğiz. Çünkü Dünya'nın sosyo-ekonomik verilerine baktığımızda iyi sonuçlar görülmüyor.


No comments:

Diğer Yazılarım/My Other Articles

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...