Translator

Wednesday, August 29, 2012

İzmir Fuarı




    Fuarın anlamı, organizasyonun yapılma amacı, yapıldığı yere göre, yapılış zamanına göre değişiklik gösterir. İzmir Fuarı yazın  yapıldığı için, İzmir olduğu için eğlence, kültür ve sosyalleşme amacı içinde yapılır. Peki İzmir Fuarı her zaman ki Fuar mı?
    İzmir Fuarı çocukluğumun Fuarı olmadığı için eski kadar ilgimi çekmiyor.Eskiden Fuar zamanı dendi mi İzmir "Yıkılırdı". Sanki yeni bir "ay takvimi" başlamış gibi olur ve 15 gün sürerdi. Müthiş bir izdiham olur. Sadece İzmirliler değil, çevre illerden ve imkanı olan diğer illerden gelenlerle dolup taşardı. Otelerde de yer kalmaz insanlar dışarda çadır kalırdı. O kadar kalabalıktı. Gazino konserlerinden tiyatro gösterilerine, Lunaparktan, Pavyon denilen kültür mekanlarına, çay bahçelerinden, Fuar gösterilerine kadar müthiş aktiviteler olurdu. Sadece Fuar kazanmaz, İzmir kazanırdı. İnsanlar oradan çıkar, Alsancak'ın içinden geçip Kordon'a ulaşır, İzmir keyfi yaparlardı.Kaldı mı şimdi böyle birşey?Hayır. Gazinolar kapatıldı. Lunapark'a ilgi devam ediyor ama eski güzelliği yok bence.Pavyonlara rağbet azaldı. Tiyatro şaşası yok vesaire vesaire...
    Velhasıl İzmir Fuarı'nın eskisi kadar etkisi yok maalesef. Üzücü bir durum.Yönetimden kaynaklanmıyor bence. Belkide Teknoloji ve Fuarın yerini alan her şehirdeki butik eğlenmece mekanlrı, her sanatçıya herkesin her yerde ve televizyonda görmesi, Fuara olan etkiyi azaltı. Eski şaşa ve kalite yok. (Katile yok derken kalitesiz demek istemiyor.) O yüzden Fuar eskisi kadar ilgi çekmiyor.
     Umarın yeni bir tarz ve yeni farklı bir soluk bulup İzmir Fuarını eski günlerine döndürürüz. Yoksa sadece adı olsun diye Fuar yapmak zorunda kalırız hep.

No comments:

Diğer Yazılarım/My Other Articles

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...