Translator

Wednesday, August 8, 2012

BODY EKREM

    Rıfat Ilgaz'ın kaleminden çıkan, Ertem Eğilmez'in yönetiği, Türk Sineması'nın usta oyuncuları ve emektarlarının oynadığı Hababam Sınıfı'nı Olimpiyatlar zamanı anmazsak olmazdı.
    Sürekli, Sosyal Medya'da Olimpiyatlardaki başarısızlığımızdan ve nedenlerinden bahsediliyor. "Neden böyle olduk?" deniyor. Bir anda aklıma geldi.Temel mantığımıza bakmak lazım. Biz Millet olarak hep tebessümle, gülerek bakarız yanlışlarımıza.Türk Sineması'da genelde bunun üzerine kurulur. Güldürü. Gerçekleri Dram yoluyla anlatan filmleri seyretmeyiz. Genelde Aşk Dramlarına bayılırız. Ama yapılan Güldürü Sineması ve Ustaların bize anlatmak istediği vardır. 
    Buna örneklerden bir tanesi Hababam Sınıfı. Türk Sineması'nın muhteşem güldürü şaheseri.Ve bir Beden Eğitimi dersi sahnesi. Beden eğitimi hocası Şener Şen'in oynadığı Body Ekrem Karateri. Body Ekrem havalı, saf, gaza gelen iyi niyetli, mübalağa yapmayı ve mesleğini seven bir Hoca Karakteri. İdealist bir beden hocası. Filmin bir sahnesinde öğrencilerine, sene başındaki ilk derste, "bu yaz Montreal Olimpiyatlarına(1976) gittiğini" söyler ve orada gördüklerini öğretmek ister.Komedi başlar. Yapamaz. Ama içinde öğretmek vardır. 
    Aslında mantık hakikaten neden yapmıyoruz değilde, "boşver hocam kim ne yapsın olimpiyatlarıdır".Öğrencilerin  ya da sporcuların suçu yok. Suç, bizleri yönetenlerin ve bu işe eğilmeyen siyasilerin.Türk Milleti'ne olimpiyat olgusunu aşılayamadıkları içindir. Nasıl olsa "halter , boks güreş" bize yeter. Gördük ki öyle değilmiş.Belkide böyle idealist düşünceli hocaların fikirlerine tutunabilsek bir yerlere daha fazla gelebilirdik. Hüsrana uğramazdık.
    

No comments:

Diğer Yazılarım/My Other Articles

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...