Translator

Tuesday, June 5, 2012

Bilgi

  Yazı yazma hakikaten zor. Kelimeleri kafanızda bir araya getirip, cümleleştiriyorsunuz ama bunu yazı dökmek başka bir hal alıyor. Ne yazayım diye düşünüyordum aklıma ekonomi geldi.Bir ekonomist değilim. Ayrıntılı bir yazı yazamayacağım sadece bilgi amaçlı bir yazı.
  İktisatçı Mahfi Eğilmez hocanın  takipçisiyim..Üniversite yıllarında Ntv'de program yaparken tanıdım. Sonra kotum fakat blogda tekrar yakaladım. www.mahfiegilmez.com kedime yazılar blogunda ağırlık Türkiye ekonomisi olmak üzere yazılarını bilgilerini paylaşıyor. Çok öğretici ve açıklayıcı. Gazetelerden televizyonlardan öğrendiğiniz ekonomi bilgileri ile ülke ekonomisinin ne durumda olduğunu anlayabiliyorsanız Mahfi Eğilmez Hoca'nın yazılarını da anlaya bilirsiniz.Yorum yapanlarla birlikte harika bir bilgi paylaşımı oluyor.
  Benim esas dikkat yazmak istediğim iki şey var. Birinci  yorum yazmanın önemi. Bloglarda yakaladığınız yazıya yorum yazmak çok önemli çünkü yazıya değer katıyor, yazının içeriğine göre her anlamda. İkincisi bilgi paylaşmanın önemi. Zaten benim bahsetmek istediğim bu ve sizi de bilgilendirmek.
  Mahfi Hoca' nın yazdığı yazıya yorum yapan Caneren adlı .arkadaş ekonomide Merkantilizm diye bir akımdan bahsetti.Tabi bilenler için bilenen bir akım. Akım ekonomi akımı. Günün yapılan Ticaret şekli. Ortaçağ Avrupası'nın ürünü.Merkantilizmi internette araştırdım ve Vikipedi'da ayrıntı bir şekilde yazılmış, biraz uzunca.Özellikle Merkantilizmin tanımını ve amacını okursanız mutlaka yaşanan bazı ekonomik durumlarla benzerlik kuracaksınız.
   Geçmişte olmuş yeni öğrendiğim bu akımı, sizinle paylaşmak istedim.
  

2 comments:

Blogger Bolat said...

Hocanın anlatımı da kendine hastır, tam tv'lik adam yani :)

EVREN KONAKÇI said...

eh, ekonomi sıkıcı olabiliyor bazen; ilgi çekici olmak lazım )

Diğer Yazılarım/My Other Articles

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...