Translator

Tuesday, June 12, 2012

Aşk İçin Neler Yaparsınız?

  Sevdiği için insanlar kadın veya erkek neler yapabilir? Gazetelerde çok okuyoruz, şunu yaptı, bunu yaptı.Kimi şehir değiştirir, kimi ülke değiştirir, kimi ailesini karşısına alır ailenin istemediği biriyle evlendi diye,  kimi din değiştirir. Son yıllarda en çok okunan organını bağışlamak.Sevdiği yaşasın diye. Bu daha çok evliler arasında görülüyor.
  Peki neden bazı insanlar sevenler kavuşmak için bir şeyler yapmak zorunda. Belki sevgileri güçlü olduğu için.Mesela din değiştirmek.Zor olanlardan bir tanesi. Bizim gibi ülkelerde çok görülüyor.Çünkü geçmiş yaşan bazı olayların izleri kalmıştır. Bugün belki bunlar çok görülmüyor ama eski zamanlarda hep görülmüş.
  Düşünün, bir Yahudi'nin, bir Müslüman ile evlenmesi. Felaket. Yahudi kız veya erkek ailesi tarafından dışlanır.Aynı şey Müslüman erkeğin ya da kızında başına gelir.Hatta öldürmeye bile kalkarlar. Aynı şey Hristiyan Müslüman arasında da olur. Burada kadın veya erkeğin hangi dinden olduğu önemli değil.Nasıl dayanılır bunca şeye? Sevgiyle sabırla.
  Sevgi ve sabır ve saygı en büyük dayanaktır iki sevgili arasında. Yılmamak isyan etmemek her şeye ama her şeye.İşte zaten o zaman anlaşılır Aşk'ın ne olduğu.Aşk için neler yaparsınız(?) sorusunu cevabı: Bir şeyler yapmak değil, engellere ve zorluklara birlikte elele katlanmaktır.

2 comments:

Blogger Bolat said...

Üstat insan insan olsun ve için karşısındakine ısınsın hiçbir şeyin önemi yok :)

EVREN KONAKÇI said...

eyvallah )

Diğer Yazılarım/My Other Articles

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...