Translator

Tuesday, June 26, 2012

Adım Adım Savaş


   Arap Baharı olarak adlandırılan, rüzgar aslında kötü bir rüzgar olduğunu sağduyulu ve gerçekleri gören herkes biliyor.Arap Baharı değil, Arap Kışı aslında.Güya halklar kendine özgürlük ve demokrasi getiriyordu. liderlerini devirerek. Gerçek bu mu? Öyle olsa Batılı olarak adlandırılan güçler, neden yıllarca düşmanca aşağılayıcı gözlerle bakan Arap Baharının geçtiği topraklardaki insanların iyiliklerini istesinler ve birde bunun için silah gücünü kullanıp ve Halkları deviremediğini Nato devirsin.
   Aslında her şey 1 Dünya Savaşının Osmanlı İmparatorluğu 'nun Ortadoğu topraklarında  olan şeylerin tersten okunması ya da paralel olarak okunması gibi bir şey. Orada da batılı ajaların ayaklamalarda ki rolü biliniyor. Ne oldu? Daha beter oldu. Batılı emperyalist güçlere teslimiyet.

    Peki emperyalistlerin asla istemedikleri isimler şuan lider oluyor  Kuzey Afrika'da ve hiç ağızlarını açmıyorlar. Aslında olay yeni bir düşman yaratıp bir yerlere saldırmak. Irakla başladı Afganistanla devam etti ve oraları mahvetti. Aslında istediğini yaptı düşman kalmadı.Büyük Ortadoğu projesini yoluna koymak için  Arap Baharını destekledi fakat kendine istediği düşmanı yarattı. Çünkü Avrupalı liderler arası iyi olan ülkelere saldırmak için mazeretleri yoktu, oldu.
    Diğer taraftan Türkiye. İşte zor kısım o.Yıllar önce Türkiye içten siyasi çekişmeler ve düşüncelerle zayıflatma ve Ortadoğu'da yaşanan kargaşanın içine "adım adım" sokmak. Her şey Türkiye'nin elinde mi? Zannetmiyorum. Osmanlı'nın da elinde değildi ve olan oldu. Burada mühim olan içimizdeki birliği sağlamak. Osmanlıda birlik bozmuş ama Mustafa Kemal'i  hesap edememişlerdi.
     David Lloyd George 'nin dediği gibi: "Arkadaşlar yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki o büyük dahi çağımızda Türk Milleti'ne nasip oldu. Mustafa Kemal dehasına karşı elden ne gelirdi" sözünden yola çıkarak acaba bir dahi daha Türklerden çıkar mı?

No comments:

Diğer Yazılarım/My Other Articles

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...