Translator

Monday, April 23, 2012

Ülkemizi Terk Etmek Üzerine

FERHAN ŞENSOY/ Ver elini Tokyo!  Aydınlık Gazetesindeki yazısı.
 
   Ferhan Şensoy'un Fazıl Say'ın durumundan alıntı yaparak yazdığı bu yazıya kesinlikle katılmıyorum. Her başı sıkışan bu ülkeyi terk etse ne olur? Mustafa Kemal Atatürk hayatında hapse atılmış, ailesinden ayrı kalmış, hakkında idam kararı verilirken, Ülkesini terk etti mi? Herkesin hayat mücadelesi var , herkesin bu ülkedeki bir takım sıkıntılardan dolayı terk etme isteği var. Ama cebinde parası olanın ülke terk etmesi, şartlar düzelince ya da birileri tarafından düzeltilince Vatan'a dönmesi samimi değildir. Benim hakkımda da Savunma alınmadan verilmiş kararlar ve haksız kararlar var ama mücadele ediyorum.Fazıl Say'ın da yapması gereken bu. Bunu bu ülkede yapmalı. Kamuoyu yaratmalı. Hakkında  açılmış soruşturmayı, Tokyo'ya giderek değil, buradan mücadele etmeli.
   Daha sürekli Fazıl Say'ın deha piyanist olmasını öne sürmesi de anlamsız. Hayatında maddi ve manevi sebeplerden dolayı Say'ı dinlemeyenler kültürsüz ya da sığ insan olarak adlandırabilir miyiz? O yüzden bu yazıya şiddetle karşı çıkıyorum.Say'ın sanatına  laf etmek ayrı, O'nun ifadeler karşında mağdur olması ayrı.
    Önemli olan haksızlıklara karşı kamuoyu oluşturup, hak yiyenlere karşı mücadele vermek ki bunu da siyasi ideoloji üzerinden değil hayati ve insani ideoloji üzeride yapmak gerekir.

No comments:

Diğer Yazılarım/My Other Articles

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...