Translator

Saturday, May 20, 2017

Sokak Hayvanı ve Sahipli Hayvan Vakası

     Bir hayvan sever hanımefendi, her gün besleme yaptığı evinin önündeki parkta salya sümük bir kedi fark eder. Tabi,  Onu da beslemeye başlar.  Kedi biraz ürkek fazla yaklaşamaz. Yiyeceklere sağlığına kavuşsun diye ilaç koyar. Fakat bir kaç gün geçmesine rağmen bir değişiklik olmaz. Kedi alıştığı için yakından görür,Kedi yedikçe burnundan mama geldiğini fark etmiş. İlaç vermek için ensesinden yakalayıp kedi ağzını açtığında damağının delik olduğunu, ilacı verdiğinde de ilacın burnundan geldiğini fark etmiş. Tabi hemen veterinere götürmüş.Nasıl olduğu anlaşılmamış. Damak operasyonu tedavisine başlanmış. Fakat iltihap ve ödem olduğu için operasyon bir kere de olmuyormuş. Kediciğin birkaç operasyon daha geçirmesi gerekiyormuş.
    Muhtemelen sokak hayvanlarına verilen yiyeceklerin içine karıştırılan bir sert maddeden dolayı kedi damağından yarlandı ve iltihap ile damağı yarıldı.Bunu yapanlara ne denir ki?
    Başka bir hanımefendi deniz kenarında köpeği ile yürürken köpeğinin ağzından köpük gelmiş. Kadın herhalde, ben fark etmeden ağzına deniz suyu geldi, herhalde ondandır diye yürümeye devam etmişler. Bir kaç adım daha yürüyünce köpük artmış Bu sefer kadın hemen veterinere götürmüş. "Zehirlenmiş" demişler. Kadın "nasıl olur bahçeli evdeyiz yemeği veriyoruz" demiş. Kadın eve döndüğünde bahçede bakınmış ve et parçaları görmüş. Meğer dün gece bahçeye zehirli et atmışlar. Kimseye zararı olmayan bahçede yaşayan hayvanı bile zehirlemeye kalmışlar. Şimdi korkudan geceleri koca köpeği evde yatırıyorlarmış.

No comments:

Diğer Yazılarım/My Other Articles

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...