Translator

Monday, April 29, 2013

Türkiye'de Olimpiyatlara İlgi Olur Mu?

      Biliyorsunuz son yıllarda Türkiye Olimpiyatları almak için yoğun çalışma gösteriyor. Her seferinde ucundan dönüyoruz "ha şimdi alacağız" diye. Peki, her gelen hükumetin çalışma göstermesi yeterli mi? Milletin ilgisi ne olmalı?
     Olimpiyatlarla çok yakından ilgilen ünlü bir  köşe yazarımız zamanında bundan bahsetmişti, "Olimpiyatlara vatandaşın ilgisi ne olacak"? diye. Vatandaş bu duruma hazır mı, Türk halkı spor ne kadar ilgi? soruların da sormuştu. Özellikle Uluslararası spor yarışmalarına vatandaşların ilgisi pek yok. Sadece popüler sporlara Peki benim nereden aklıma geldi?Türkiye Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Bisiklet Yarışmasından. Son iki yılın Türkiye İzmir etabının kısa videolarını yayınladım. Bu yarışmaların izlerken Halkın ilgisi çok yoğun değil. Özellikle geçiş yapılan yerlerde. Bilinçsizce toplanılmış bir kalabalık var?
     Diğer taraftan böyle uluslararası önemli bir organizasyonun varlığından kimsenin haberinin olmaması. (Mesela farklı konudan küçük bir örnek. Geçen günlerde "Expo 2020 İzmir" ile igli bir anket yapılmış ve halkın bi'haber olduğu ortaya çıkmış.) Bu da ayrı bir konu. Böyle  organizasyoların televizyonlarda, gazetelerde sadece başlarken ve biterken duyuru yapılmasını yani haber yapılması çok komik. Dolayısı ile sadece suçu vatandaşa atmayalım.Sadece Olimpiyatları alıp ülkemize turist gelmesini beklemek çok garip olur. Halkın ilgisinin de olması lazım .Yoksa bu tür organizasyonlar seyircisiz olursa ya da istenilen yoğunluk olmazsa  çok yararsız olur.Size Bisiklet turununİzmir bölümünün bu seneki kısa videosunu da yayınlıyorum.İyi seyirler

No comments:

Diğer Yazılarım/My Other Articles

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...