Translator

Saturday, April 6, 2013

İZMİR'DE SAKLI CENNET!

      Yürüyüş yapmak insanin sağlığı açısından cok faydalıdır.Hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak iyi gelir. Fizik olarak, kilo vermenize, nefes almanızın düzene girmesine, kaslarınızın ve eklemlerinizin çalışmasına vesile olur.Hem yorulmanızda kendi elinizdedir.Oturup ara sıra dinlenebilirsiniz. Ruhsal olarakta rahatlamanızı sağlar. Kafanızdaki olumsuz şeyleri atmanıza ya da daha saglıklı düşünmenize sebep olur. Bunu da en güzel nerede  yaparsaniz cok güzel olur? İzmir'de deniz kenarında yapabilirsiniz. İyot kokusıyla  müthiş bir meditasyan olur.
     Peki şehre yakın olsun, Orman bir yer olsun derseniz size İzmir'de Saklı Cennetlerden biri olan Balçova barajına giden yolu önerebilirim.Issız bir yer değil, insanların haftasonu günün her saatinde oraya yürüyüşe gidilebiliyor. Etrafındaki otelleri  reklam olmasın diye belirtmiyorum. Bence uğramak lazım
     Diğer taraftan buraya cennet dedimde niye  ünlem işareti koydum. Sebebi kedicikler. Maalesef orada yaşayan çok kedi var.Oraya zamanında bırakılmışlar ve çoğalmışlar. Otellerin içinde de var. Şuan için o kedilerin orada olması  sanki terk edilmiş gibi olması insani üzüyor ki cennette üzgün olunmaz. O yüzden oraya yürüyüş yapmaya giderseniz yanınızda yiyecek bir şeyler götürürseniz kediler için iyi olur. Orası tam bir cennet olur. Hepinize tabiki gidebilenler için  Balçova Ilıca Baraj yolunu tavsiye ederim.


No comments:

Diğer Yazılarım/My Other Articles

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...