Translator

Friday, February 15, 2013

Pinterest Hakkında

   Sosyal medyanın yazı olmadan iletişim kumasını sağlayan araçlarından bir tanesi Pinterest. 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren Pinterest, kişilerin ve her ne tür kurum olursa olsun, resimlerle bir şeyler anlatmaya, göstermeye ve kurumlar için tanıtmaya reklam yapmaya yarayan bir sosyal medya aracı oldu.Şuan itibariye 11 millyon kullanıcıya ulaştı,
    Konunun başında yazısız demiştim ama açıklamalar ve yorumlar yazabiliyorsunuz. Ama bunu uygulayan az. Çünkü insanlar evine gelen arkadaşlarına albüm gösterir gibi  paylaşmayı seviyor. Kurumlarda, "bakın bizim böyle bir yanımız var" demek maksadıyla görsel yayınlıyor.Şirketler kendilerini, ürünlerini tanıtıyor,okular kendilerini tanıyor, sivil toplum örgütleri kendilerini, tanıtıyor
    Görsellerinizin arama trafiklerde gözükmesini istiyorsanız mutlaka kolay bulunabilecek bir resim "board"  yaratmanız lazım. Bir diğeri ise, açıklama kısmına yine resmin kolay bulunmasını sağlayacak açıklama "kelimeleri" yazmanız lazım. Bunlar sizin görünülürlüğünüzü artırıyor.
    Dahası sizde resimleri kendi "board"larınıza "repin"lemek iğnelemek yada "like"lamak beğenmek ya da yorum yaparak kendinizi tanıtabilirsiniz ve paylaşım yapabilirsiniz.
    Son olarak Pinterest'in klasik diğer sosyal medya ağlarında olması gereken saygıyı unutmadan bir eğlenece ağı olarak kullanabiliriz.

       

4 comments:

Begonvilli Ev said...

Ben de bir Pinterest kullanıcısıyım. Daha çok arşivleme amacı ile kullanıyorum. Blog sayfamda ya da elişi çalışmalarımda kaynak olarak yararlanabileceğim görselleri elimin altında tutmuş oluyorum ama kendi fotoğraflarımı da paylaşıyorum ki tek yönlü bencilce bir paylaşım olmasın diye.

EVREN KONAKÇI said...

Tabi burada kullanım amacı önemli. Sizin arşivleme amacı ile bile olsa ürünlerinize ulaşılacak kolay kelimeleri kullanırsanız görsel takipçileriniz mutlaka (vardır) olacaktır.Hem blogunuz içinde iyi bir tanıtım.Eğer kendi fotoğraflarınız diye bahsettiniz anlık özel fotoğraflarınız ise Instagram da daha çok kullanılıyor.

Blogger Bolat said...

Hiç kullanmadığım bir pltaform üstat :)

EVREN KONAKÇI said...

Hocam sana kesinlikle tavsiye ederim. Elinde eski İstanbul fotoğrafları varsa paylaşırsın. Yabancılardan meraklı da çok.Aynı zamanda çok güzel eski İstanbul fotoları da dolaşıyor Pinterestte.

Diğer Yazılarım/My Other Articles

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...