Translator

Tuesday, July 17, 2012

Ördek ve Havuz

   Bir gün bir söz duymuştum.Kimileri ördektir, havuzu yoktur, kimilerinin havuzu vardır , ördek değildir.Şu anlama geliyormuş. Yani ördek olupta, yüzecek havuz yokmuş, kiminin havuzu olmasına rağmen ördeklik yapmazmış. 
   Buradaki ördek aslında insan. Kıskanç, haddinden fazla hırslı, kötü ruhlu, isyankar, açgözlü, haline şükretmeyen daha fazlasını isteyen, görgüsüz, dedikoducu,hırsız, kendini bir şey sanan vs... Kısaca zavallı.Tabi ki çok şirin ve tatlı olan ördeğin bir suçu yok. Ama ördekler,-yürüyüşlerinden herhalde- bir şey arar gibi yürürler ya, işte o yüzden yukarıda belirttiğim özelliklere sahip olan insanlarda, o kötü karakteristik özeliklere sahip olan insanlar da kendini göstermek için havuz ararlarmış.Bu insanlara mutlaka hayatta rastlarız. Mesela magazin Dünyasında  görürüz. Bir şey oldumcuklar.İşte o ördekler havuzu bulunca cuup dalarlar ve o küçük kuyruklarını sallaya sallaya yüzerler.Ördek oldum sanırlar.Artık havuzları var sanırlar. Ama hayat öyle değil. Çünkü bir gün ya avlanırlar ya da havuzun suyu biter

    Havuzu olupta ördek olmayan. İşte onlar gerçek insanlar. Basit şeylere tenezzül etmezler. Gösterişi sevmezler, kıskanmazlar, ne oldum demezler, iyi insanlardır. hatta enayi derecesinde vs... Böyle mi olmaz lazım peki çevrede havuza meraklı ördek çoğalınca. Bazen Hayır.Çünkü havuzu varsa sahip çıkacaksın. Birazda kullanmayı bileceksin ki, ördekler haddini bilsin. 
    Siz siz olun havuzunuza sahip çıkın ve ördeklerin yüzmesine izin vermeyin. Tabi ki gerçek ördekler hariç.

2 comments:

Begonvilli Ev said...

Harika bir yazı. Çoğu insanın ironisi bu...

Not:Kelime doğrulamayı kaldırmanızı öneririm. Yorum yazma işini zorlaştırıyor, çok da gerekli değil bence. Selamlar

EVREN KONAKÇI said...

Çok teşekkürler.Günümüzde ördekler çoğaldı ve başkalarının sahip olduğu havuza paylaşımı bile hak etmedikleri halde girip sahip olmak istiyorlar.

Diğer Yazılarım/My Other Articles

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...