Translator

Monday, May 21, 2012

İzmir'in Martıları İzmir's Seagulls

    Martılar denizlerin özgür ve asi çocukları olarak bilinir.Çünkü koca gemilerle ve  teknelerle yarışırlar.Peki bu asi güçlü ve güzel kuşlar yeri geldiğinde nerede saklanır, nerede yumurta bırakır, bir yuvaları var mıdır?
   Yuvaları muhtemelen yaşadıkları bölgeye göre değişiyordur. Ben bir tanesi biliyorum. İzmir Körfezi üzerinde uçan kuşların, sahilde bulunan apartmanların çatılarında yuvaları var. Buralara yumurta bırakıyorlar, yavruları burada yumurtadan çıkıyor. Bilenler vardır; bilmeyenler için martı yavrular ilk başta siyah renklidir. Sonradan rengi açılır. 
   Yavrular belli bir boya gelince, anneleri uçma talimi yaptırır. Hem de çok gürültülü bir şeklide. Kimse engel olmasın ve zarar vermesin ve yavrular kaybolmasın.
   The seagulls are known as free and the rebellious of the seas. Becaıse they race with the big ships and the boats. Well,  the time has come for  these rebellious, powerful and  beautiful birds, where they store, where do they store and lay their eggs? Have they a slot?
   Their  slot presumably depending on the region is changing.I know that one. Birds flying over the Gulf of Izmir on the coast, there are holes in the roofs of apartment buildings Leave these places, eggs, chicks hatched out here. Maybe some of you know that the seagulls baby were black when they  hatced out . Their color opens later.
   As for a particular dye cubs, their mothers will request an flying target practice. Especially very noisy. Because , no one or anything not to hinder , not to harm and their baby' not to be  lost.

2 comments:

Nini Nileud said...

şimdiye dek oturup düşünmemiştim hiç martıların doğasını. şimdi daha keyifli gözlemleyeceğim (çatılarda da bol miktarda dolanıyorlar, orada bir yerde yuvalarına rastlanır belki)

EVREN KONAKÇI said...

Çok teşekkürler Nini.Ben çok çok amatörce yaptım. Mutlaka sen daha iyi bir gözlem yaparsın )

Diğer Yazılarım/My Other Articles

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...