Translator

Sunday, April 15, 2012

KEDİLER CATS

   Hayvanları birkaç kategoride değerlendirebiliriz.Mesela en kolay olarak şehirde ve doğada yaşayan, etinden sütünden, derisinden, yününden,gücünden yararlanılan hayvanlar olarak kategorize edebiliriz. Aslında bütün bu özelliklere baktığımızda hayvanlar insanların can yoldaşı da diyebiliriz. Belki vahşi doğada yaşayanlar hariç.
   Benim bahsedeceğim, hepinizin de bildiği gibi şehirde çoğunlukla yaşayan ya da varlığını sürdürmeye çalışan dahası evlerimizde bizimle yaşayan "Kediler". Kediler kendine has hayvanlardır. Özgürdürler ama bence asla nankör değillerdir. Sadece doğasına has bir yırtıcılık olduğu için öyle gözükürler.Fakat bu özgürlükleri yani yaramazlıkları, bu şehirleşme ve küçük boyutta olmalarından, insanların onları farketmemesinden dolayı onlar için çok tehlikeli oluyor. Birçok kazaya maruz kalıyor, sonuçta ölüyor yada sakat kalıyorlar.
   Ama kediler gerçekten bakıma muhtaç ve gerçekten insanların can yoldaşı olabiliyorlar.Eğer sokakta yaşıyorlarsa her gün karşılaştığınız bir arkadaşınız gibi olabiliyor.Hele onu besliyorsanız aynı saatte sizi karşılar.Evde bile durum aynıdır.Hatta daha fazlası.Evde kedi besliyorsanız, artık "O"ev halkından biridir.Eğer iyi bir beslenme alışkanlığı edindirirseniz, sizin yediğiniz yemekten bile yerler.Sizinle birlikte uyumak isterler.Evin içinde peşinizden dolaşırlar. Kediler çok temiz hatta en temiz hayvanlardır. Kendini sürekli yalaması aslında kendini temizlemesidir. O yüzden yıkanmak istemezler suyu çok sevmezler.Kediler yırtıcı oldukları için yani oyun oynarken biraz tırmık attıkları ve biraz ısırdıkları için nankör derler. Asla öyle değil. Dediğim gibi oyun oynadıkları ve yırtıcı oldukları için öyle yapıyorlar.
    Kediler fazla üreyen hayvanlardır. O yüzden sokakta yaşayanlar için ciddi sıkıntı. Çünkü şehir yaşamanın getirdikleri onların yavrularına iyi bakmanın ve dolayısıyla hayvanların telef olmasıyla sonuçlanıyor. Evde ise durum pek farklı olmuyor. Sadece telef olmuyorlar. Ama evde bir kalabalıklaşma oluyor. Kediler içinde günümüz koşullarından dolayı oluşan zorlukları rahat atlatmaları için kısırlaştırmak iyi bir çözüm. Fakat bu nesil tüketme ve bilinçsiz şekilde yapılmamalıdır.Onların ürmesini kontrol altına almak iyi olabilir. Çünkü çiftleşme dönem onlar içinde xor geçiryotr. Eş bulamıyorlar. Bulmak için birbirlerinin ardın koştururken araba altında kalbiliyorlar.Sonuç vahim olabiliyor.

     Sonuç olarak kediler, oyunbaz bir hayvan oldukları için iyi bir can yoldaşı, iyi bir arkadaş ve rahatlıkla ev halkından biri olabilir. Onlar bizim hiç büyümeyen küçük arkadaşlarımızdır.

4 comments:

Nini Nileud said...

ne güzel anlatmışsın...

öykü'yü de ziyaret etmelisin. kedileri çok seviyor...

http://beyazkedi-silbastanbaslamakgerekbazen.blogspot.com/

EVREN KONAKÇI said...

çok teşekkür ederim. mutlaka ziyaret edeceğim. ettim bile:)

Anonymous said...

Aah ah, benim bam telim kediler. Yaşam mücadelesi veriyorlar sokaklarda. insanların eziyetleri bir yana, beton yığınları arasında beslenmeleri ve barınmaları çok zor. ben her zaman çantamda kedi maması taşırım, ve hep o mama bitmiş olur eve geldiğimde. yardıma o kadar ihtiyaçları var ki...Bu dünyada onların da hakkı olduğunu unutmamalıyız.

EVREN KONAKÇI said...

Çok teşekkürler, çok doğru Aybike yazıma katkı olmuş:)

Diğer Yazılarım/My Other Articles

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...