Translator

Thursday, March 28, 2013

Teknoloji Her Zaman İyi Birşey Mi?

     Evet başlığımda sorduğum soruyu bir daha sorayım. Teknoloji Her Zaman İyi Birşey Mi? Soruyu şöyle genişleterek, farklı bir şekilde bir soru daha sorayım. Matrix filmindeki replik. "Cehalet Mutluluk Mudur"?
     Bu sözü teknolojiye nasıl adapte edebiliriz? Teknoloji demek; araştırma  demek, deney demek, bilim demek yani bilgi demek,Bu kelimeler, bize bir çok yenilik ve kolaylık getirdi. Tabiki  her güzelliğin bir külfeti olacaktı. Onlarda oldu. Detaya girmeme gerek yok. Herkes zaten biliyor. Peki bize "Cehalet Mutluluk Mudur"? sözünü söylettiren ya da düşündüren nedir, nasıl bir teknolojik gelişim ya da gelişmelerdir?
    Son yıllarda ağırlığını hissettiren kimlerine göre daha emekleme aşamasında olan 3D Printer(3 Boyutlu Yazıcı). Bu yazıcı ile bir endüstriyel ürünü üç boyutlu şekilde üretebiliyorsunuz ve çalıştırabilir hale getirebiliyorsunuz. Neredeyse aklınıza gelen bütün aletler. Çok büyük kolaylık. Bununla ilgili Serdar Kuzuloğlu'nun yazısını linkini veriyorum.
 http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=895337
  Biraz uzattım. Başlığımıza geri dönelim. Son günlerde 3 boyutlu yazıcının bir tehlikesinden bahseden bir video dönüyor. Bu  alet tehlikeli kişiler, gençler hatta çocuklar tarafından kolaylıkla kullanılırsa ne hale gelebileceği gösteriliyor.Bir Makineli Tüfek Yapım Videosu. Teknoloji Her Zaman İyi Birşey Mi? Sizler karar verin.

 
   

Monday, March 18, 2013

Doğa İçin

Doğa için bir kampanya başlatıldı.Başını da Nasuh Mahruki çekiyor.Şuan tasarı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olan ve Doğayı ilgilendiren tasarının geri çekilmesi için İmza Kampanyası var. Sayı yeterli değil. . Bunu bildiren hazır bir e-mail aldım, onu sizlerle paylaşıyorum.Lütfen okuyun. www.change.org adresini ziyaret ederek Tabiatı ve Biyoçeşitliliği Koruma Kanunu geri çekilmesin, istiyorsanız lütfen imzalayın ve paylaşın.

18 MART

 Vatanımızı düşman işgalinden kurtarmak için hayatlarını kaybeden şehitlerimizi, savaşta uzuvlarını kaybedip gazi olan sonra vefat eden ve savaşta yer alıp daha sonra vefat eden diğer gazilerimizi ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve rahmetle anıyorum.

Diğer Yazılarım/My Other Articles

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...