Translator

Wednesday, February 27, 2013

Albatros Kuşlarının Dramı / Tragedy of Albatros Birds

Bu resim forumacil.com dan alınmıştır.
   Albatros Kuşları bir çeşit deniz kuşudur.En büyük uçan kuşlar arasındadır.Yaşadıkları bölge Pasifik okyanusu, özellikle Kuzey Pasifik bölgesinde yaşarlar. Bu yerlerden bir tanesi Midway Mercan Adası.
   Son yıllarda Albatros kuşları çok ciddi tehlike altında. Yolcu gemileri, Yük gemileri ve çeşitli yollar ile adalarına çevrelerine gelen endüstriyel atıkları istemeden yiyecek olarak yutmaları özelliklede yavrular .
Bu resim dirkbonenkamp.com dan alınmıştır.
   Mutlak son ölüm ve soylarının tükenmesi. Bununla ilgili Belgeselci Chris Jordan dikkat çekmek amacıyla bir belgesel çekmiş. Kuşların vücutlarına giren atıklara bir bakın. İnanamayacaksınız. Gerçekten insanoğlunun zarar vermediği canlı neredeyse yok gibi. Size çekilen filmi izlemeniz için linki veriyorum http://video.ntvmsnbc.com/endustrinin-katlettigi-kuslar.html. 

Wednesday, February 20, 2013

Kedilerin ve Çocukların Hayvanlarla Keyfi


Bu resimler pinterest'den alınmıştır. These photos're taken from pinterest Fuzzy Furry Babies

Friday, February 15, 2013

Pinterest Hakkında

   Sosyal medyanın yazı olmadan iletişim kumasını sağlayan araçlarından bir tanesi Pinterest. 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren Pinterest, kişilerin ve her ne tür kurum olursa olsun, resimlerle bir şeyler anlatmaya, göstermeye ve kurumlar için tanıtmaya reklam yapmaya yarayan bir sosyal medya aracı oldu.Şuan itibariye 11 millyon kullanıcıya ulaştı,
    Konunun başında yazısız demiştim ama açıklamalar ve yorumlar yazabiliyorsunuz. Ama bunu uygulayan az. Çünkü insanlar evine gelen arkadaşlarına albüm gösterir gibi  paylaşmayı seviyor. Kurumlarda, "bakın bizim böyle bir yanımız var" demek maksadıyla görsel yayınlıyor.Şirketler kendilerini, ürünlerini tanıtıyor,okular kendilerini tanıyor, sivil toplum örgütleri kendilerini, tanıtıyor
    Görsellerinizin arama trafiklerde gözükmesini istiyorsanız mutlaka kolay bulunabilecek bir resim "board"  yaratmanız lazım. Bir diğeri ise, açıklama kısmına yine resmin kolay bulunmasını sağlayacak açıklama "kelimeleri" yazmanız lazım. Bunlar sizin görünülürlüğünüzü artırıyor.
    Dahası sizde resimleri kendi "board"larınıza "repin"lemek iğnelemek yada "like"lamak beğenmek ya da yorum yaparak kendinizi tanıtabilirsiniz ve paylaşım yapabilirsiniz.
    Son olarak Pinterest'in klasik diğer sosyal medya ağlarında olması gereken saygıyı unutmadan bir eğlenece ağı olarak kullanabiliriz.

       

Tuesday, February 5, 2013

Hayvanseverlik ve Girişimcilik

   Sosyal Medyada  gezinirken bir haberle karşılaştım. Daha doğrusu bir başlıkla. Başlık şu: Sokak Köpekleri İçin Bayat Ekmek Kumbarası Girişimi
   Sokak hayvanları deyince hemen dikkat kesiliyorum. Birde son yıllarda fazla geçen "Girişimcilik" kelimesi olunca hemen haberi tıkladım. Hakikaten bir hayvansever çıktı karşıma. Hayvanlara bakması içinde özellikle kendi sorumluğu olan hayvanlara bakması için kendi mesleğinden yola çıkarak bir Girişimcilik yapmış ve para kazanmaya başlamış. (Umarım hayırlı işler olur ve devamı gelir)
    Heme para kazanıyor hem de bir taraftan sokak hayvanlarına herkesin sahip çıkması gerekliliğini yüklüyor ve insanları maddi manevi paylaşımcılığa davet ediyor.En azından gücü yetenleri.
    Umarım hayırlı girişimcilik artar. Hem insanlar para kazanır hem de  çevreye faydası olur;insanları hayır işlemeye davet eder. Ayrıca hem Ergin Girgin'i hem de Konya Selçuklu Belediyesini bu ilgisinden dolayı tebrik ediyorum. Haberin linkini veriyorum Lütfen okuyun.

http://www.girisimhaber.com/post/2013/02/03/ISKAP-Sokak-Kopekleri-Icin-Bayat-Ekmek-Kumbarasi-Girisimi.aspx

Diğer Yazılarım/My Other Articles

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...